Door cookies te accepteren kunnen we uw gebruikerservaring op onze website verbeteren.

×
HeaderFacetName

Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp Verwijder uw selectie(s)
Toon inhoudsopgave jaarverslag

Ons vakmanschap

ProRail kent een grote diversiteit aan technische disciplines. Dat maakt ons een aantrekkelijke werkplek voor vakmensen én een bron van unieke spoorkennis. Willen we het spoor veiliger, betrouwbaarder en duurzamer maken, dan is gedegen vakmanschap onmisbaar.

Meer zichtbaarheid

Onze medewerkers zijn vakmensen. We werken aan talentontwikkeling en nemen maatregelen om de spoorkennis binnen de organisatie te borgen en over te dragen. Punt van aandacht blijft dat de spoorsector op de arbeidsmarkt meer zichtbaarheid nodig heeft. Daar werken we onder meer aan door samen met andere spoorbedrijven te investeren in mbo- en hbo-opleidingen.

Investeren in kennis

In 2013 hebben diverse investeringen in kennisontwikkeling en opleiding plaatsgevonden.
Samen met NS en de procesaannemers is de Stichting Railcollege opgericht, een verbindende schakel tussen bedrijven en het mbo. Aan de Hogeschool Utrecht gaat in 2014 de hbo-specialisatie Railtechniek van start. Dat is het resultaat van samenwerking tussen ProRail, de brancheorganisatie NLingenieurs, de vakgroep Railinfra van Bouwend Nederland en de Hogeschool Utrecht.
In 2013 heeft ProRail een leermanagementsysteem aangeschaft: SAP SuccessFactors Learning. Daarmee wordt in 2014 ProLeren geopend, een omgeving met interne en externe leeractiviteiten als trainingen en e-learning. Bij Verkeersleiding worden treindienstleiders en verkeersleiders opgeleid in gesimuleerde treindienst- en verkeersleidingsystemen. Ook de jaarlijkse herinstructie vindt hier plaats. Voor de operationeel medewerkers van Incidentenregie (medewerkers ongevallenbestrijding, medewerkers backoffice, algemeen leiders en ploegleiders) zijn de initiële opleidingen en herinstructie in 2013 ingericht. Binnen Verkeersleiding is afgelopen jaar veel aandacht geweest voor een beheerste implementatie van operationele veranderingen. Via online leermodules en opfriscursussen op ProLeren wordt op een aantrekkelijke manier steeds meer kennis aangeboden aan de operationeel medewerkers van Verkeersleiding.
Samen met Rijkswaterstaat, de Rijksgebouwendienst en enkele andere partijen zijn we in 2013 partner geworden in de Rijksprojectacademie. Deze biedt leerprogramma’s voor projectmanagers, een netwerk in samenwerking met Kennis in het Groot en stimuleert kennisontwikkeling onder ervaren overheidsprojectmanagers.

Rail Academy levert eerste studenten af

De spoorsector heeft de komende jaren dringend behoefte aan nieuwe hbo-technici. Daarom startte in september 2012 de nieuwe minor Railtechniek, die ProRail samen met de Hogeschool Utrecht en de aannemersbranche heeft opgezet. Begin april 2013 ontvingen de eerste zestien hbo-studenten hun certificaat.
De minor Railtechniek is een samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht, ProRail, Vakgroep Railinfra van Bouwend Nederland, NL Ingenieurs en Railinfra Opleidingen. De Rail Academy geeft invulling aan het thema Mobility Technology binnen de Hogeschool Utrecht. Het uiteindelijke doel is een doorlopende opleiding railtechniek op mbo-, hbo- en wo-niveau, met onder meer een masteropleiding en een lectoraat Railtechniek. 
Vanaf september 2013 kunnen studenten civiele techniek, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde en elektrotechniek niet alleen de minor volgen, maar zich ook verder specialiseren in railtechniek. Met NedTrain en Lloyds Register wordt overlegd om raakvlakken met materieeltechniek in de specialisatie op te nemen.


Vorig artikelOnze medewerkers Volgend artikelEen betrokken werkgever